ارسال پاسخ 
 
امتیاز موضوع:
  • 0 رای - 0 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

راهنمای استفاده از دستگاه شوری سنج

15-06-2014, 09:37 AM
ارسال: #1
راهنمای استفاده از دستگاه شوری سنج
دستگاه شوری سنج به منظور تعیین میزان غلظت نمک موجود در آب شور طراحی شده است و مقدار چگالی نسبی و شوری آب را نشان می دهد در جدول زیر فهرست دقیقی از میزان نمک حل شده در مایعات نشان داده شده است که در روند کنترل کیفیت، تحقیقات و آزمایشگاه ها کاربرد دارد.
می توان از این فهرست در کنترل و نگهداری محلول ها، چگونگی رقیق سازی آن ها و همچنین در صنعت غذاسازی و فرآیند منجمد کردن سبزیجات، میوه ها و غذاهای دریایی استفاده کرد. این وسیله در مطالعات آب شور و اقیانوس شناسی در جهت تعیین کیفیت خاک مورد استفاده قرار می گیرد. درصورت نیاز به انطباق دمای محیطی با دستگاه شوری سنج می توان از مدل های ATC که قابلیت انطباق دما را به طور خودکار دارا می باشد استفاده کرد.

عملکرد دستگاه شوری سنج

مرحله اول:

ابتدا صفحه نوری را باز کنید و 2 الی 3 قطره آب مقطر روی منشور اصلی بریزید. سپس صفحه نوری را ببندید تا آب مقطر در همه جای صفحه پخش شود و تمام سطح منشور را بپوشاند یعنی اینکه حباب هوا وجود نداشته باشد و آب به صورت قطرات پراکنده روی سطح منشور پخش نگردد حال 30 دقیقه صبر کنید تا دمای محلول موجود در منشور تنظیم شود. با این عمل دمای طبیعی رفلکتور تنظیم می شود.

مرحله دوم:

صفحه نوری دستگاه شوری سنج را در مقابل نور قرار داده و به عدسی نگاه کنید. باید دید خود را روی عدسی متمرکز کنید تا بتوانید دایره درجه بندی شده را ببندید. قسمت بالای دایره به رنگ، آبی و قسمت پایین سفید می باشد.

مرحله سوم:

به عدسی نگاه کرده و پیچ کالیبره را بچرخانید تا جایی که مرز بین خط آبی بالا و سفید پایین دقیقاً بر روی عدد صفر با توجه به تصویر منطبق شود. حال کالیبره کامل شده است. اطمینان یابید که دمای اتاق طبیعی باشد. (̊20 سانتی گراد) در حین اندازه گیری، اگر اختلاف دمای محیط، 15- درجه سانتیگراد باشد، توصیه می کنیم که مجدداً دستگاه شوری سنج را کالیبره کنید تا دقت دستگاه حفظ شود. درصورتی که دستگاه شوری سنج مجهز به سیستم اتوماتیکی انطباق دما باشد به هنگام کالیبره مجدد، دمای طبیعی اتاق باید ̊20 سانتی گراد باشد. زمانی که کالیبره انجام شد، دما در محدوده قابل قبول (̊10تا ̊ 30 سانتی گراد) تغییر داده می شود که هیچ گونه اختلافی در دقت اندازه گیری درجه شوری به وجود نمی آورد.

مرحله چهارم:

یک قطره از محلول را روی منشور اصلی بریزید و صفحه نوری را ببندید پس مقدار را از روی عدسی بخوانید (عدد مورد نظر روی خط مرزی بین رنگ آبی و سفید مشخص می شود)

هشدار:

اندازه گیری درست و دقیق، به کالیبرة صحیح بستگی دارد. جهت دقت اندازه گیری اطمینان یابید که عدسی و محلول دارای دمای مشابه و متعادلی باشند.
از قرار دادن دستگاه شوری سنج در مکان های مرطوب و فرو بردن در آب خودداری کنید. درصورتی که عدسی دستگاه شوری سنج تار شود، به منزله این است که آب وارد دستگاه شده است، بنابراین با تکنسین یا فروشندة مربوطه مشورت نمایید.
از به کار بردن این دستگاه برای اندازه گیری مواد شیمیایی سوزآور یا خورنده خودداری نمایید زیرا موجب صدمه رساندن به عدسی می شود.
پس از هر اندازه گیری، دستگاه شوری سنج را با یک دستمال نرم یا پارچه مرطوب تمیز کنید. تمیز کردن عدسی به طور مداوم در اندازه گیری صحیح و درست مقادیر تأثیر گذار است. (در غیر این صورت دستگاه مقادیر نادرستی را نشان می دهد و به پوشش عدسی صدمه می رسد)
این دستگاه نوری می باشد. بنابراین در نگهداری آن دقت کنید در غیر این صورت به اجزاء نوری و ساختار اصلی دستگاه شوری سنج صدمه می رسد. و درصورت استفاده و نگهداری صحیح می توان این دستگاه را چندین سال متوالی مورد استفاده قرار داد.


فایل(های) پیوست
.pdf  27.pdf (اندازه 490.51 KB / تعداد دانلود: 375)
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر
سپاس نقل قول این ارسال در یک پاسخ
ارسال پاسخ 


پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 1 مهمان