ارسال پاسخ 
 
امتیاز موضوع:
  • 1 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

سیفون و تعویض آب آکواریوم

15-06-2014, 10:44 AM
ارسال: #1
Information سیفون و تعویض آب آکواریوم
میزان فضولات و مواد زائد ته مانده های غذا و .... عواملی هستند که پارامترهای شیمیایی حیاتی آب آکواریوم را دستخوش تغییر می کنند و باعث آلودگی آب و ایجاد بیماری می شوند .
گونه های متفاوت ماهیان زینتی به بازه این تغییرات حساسند بدین معنی که ماهیان حساس به تغییرات جزیی واکنش نشان می دهند و ماهیانی که حساسیت کمتری دارند نسبت به این تغییرات مقاومترند لذا خارج کردن این مواد آلوده ( سیفون کردن ) از اهمیت خاصی برخوردار است که بازه زمانی انجام این عمل بر می گردد به حساسیت ماهیانی که نگهداری میکنید .
هر چه ماهی حساستر باشد دفعات انجام این عمل بیشتر می شود البته این مسئله یکی از عوامل تاثیر گذار در بدست آوردن زمان این عمل است عوامل دیگر را در پستهای بعدی مرور خواهیم کرد

اما قبل از هر چیز باید پارامترهای شیمیایی آب در کنترل شما باشد و به سادگی تغییر نکند . برای مثال استفاده از سنگ های آهکی یا مرجانی خود بخود باعث افزایش سختی آب می گردد و یا باقی ماندن گیاهان پوسیده یا ماهی های مرده در آب باعث افزایش اسیدیته آب می شود. پس بهتر است حتی الامکان از وسایل دکوری یا موارد دیگر که خود بخود شرایط آب را تغییر می دهد خودداری کنید.


تاثیر نوع غذا دهی به آبزیان آکواریوم در شرایط شیمیایی

یکی از اصول نگهداری ماهیان زینتی نحوه غذا دهی ، رژیم غذایی و انتخاب نوع غذا و.... می باشد .
بسیار ی از تولید کنندگان معتبر مواد غذایی ماهیان زینتی یکی از شاخصه هایی که در تولید در نظر می گیرند میزان آلودگی است که بعد از غذا دهی در آکواریوم ایجاد می شود بر روی تولیدات غذایی ( عمدتا خارجی ) عدم آلودگی محیطی تاکید شده است .

تولیدات غذایی خارجی عمدتا به واسطه قیمت بالا به صورت دائمی استفاده نمی شود لذا نگهدارندگان ماهیان زینتی به دنبال غذاهای دست ساز و یا عمدتا با کیفیت پایین تر و قیمت بهتر هستند .
یکی از این غذاها همان فرمول معروف دل گوساله و اسفناج و .... می باشد این غذا با توجه به این که روش تولید آن دست ساز است و دستوری کلی برا ی ساختن آن موجود است پس از آنکه در آب قرار می گیرد به قطعات ریزی تبدیل می شود و ته نشین می شود لذا میزان غذایی که برای هر وعده در نظر میگیرید بسیار مهم است بدین معنی که ماهی ها تمام غذا را مصرف کنند و انباشته غذایی نداشته باشید ضمن اینکه وجود تکه های این غذا باعث آلودگی بیشتری نسبت به تولیدات خارجی است . نکته دیگری که مد نظر است قوام غذای ماهی بعد از قرار گرفتن در آب است که معمولا در تولیدات خانگی این عمل اتفاق نمی افتد .

مطالب بالا اهمیت تاثیر گذاری انتخاب یک رژیم غذایی و در نتیجه آلودگی که غذا دهی بر آکوارویوم می گذارد را مورد توجه قرار داده است بدیهی است که اگر میزان غذا دهی کمی کمتر از نیاز روزانه باشد این آلودگی به حداقل می رسد و انتخاب غذایی که فضولات ناشی از تغذیه ماهی را به حداقل آلودگی برساند که عمدتا غذاهای گیاهی این گونه اند

تعداد و ابعادماهی و عمل سیفون کردن

تعداد ماهی و ابعاد اونها در حجمی که نگهداری می شوند نیز دیگر پارامترتاثیر گذار بر روی تعداد دفعات عمل سیفون کردن می باشد بدین معنی که هر چه تعداد ماهیان شما بیشتر باشند به همان نسبت تولید فضولات و احتمال فاسد شدن غذای مانده بیشتر خواهد شد و میزان آلودگی بیشتر است و همین مسئله در ابعاد ماهیان هم صادق است هر چه ماهی بزرگتر باشد فضولات بیشتر و آلودگی بالاتر .البته سهم گونه ماهی گوشتخوار نسبت به ماهیان گیاهخوار در میزان این آلودگی بیشتر است .

چک چشمی

یکی از ساده ترین راهها ( البته نه به عنوان روش قطعی ) دیدن وضعیت ظاهری آکواریوم و یا همان چک چشمی است با دقت کردن در کف اکواریوم مخصوصا در نقاط کنجها و در ارتفاع شن و ماسه می توان تا حدی از آلوده بودن و میزان مواد زائد اطلاع کسب کرد .همچنین کف کردن آب آکواریوم یا به سطح آمدن ماهی ها نشان از افزایش آمونیاک و اسیدی شدن بیش از حد آب آکواریوم دارد.

کنترل با بوی آکواریوم
افزایش میزان نیترات و آمونیاک آب آکواریوم باعث ایجاد بوی زننده ماهی که شاید قبلا این بو را از تنگ های ماهی احساس کرده باشید منتشر می کند. در صورتیکه میزان آمونیاک و نیترات آب پایین باشد آب آکواریوم باید بویی شبیه به خاک باغچه دهد.

سیکل ازت و ارتباط آن با تعداد دفعات سیفون و تعویض آب آکواریوم
تا زمانی که سیکل ازت یک آکواریوم تکمیل نشده باشد به دلیل عدم وجود باکتریهای مفید و یا کمبود جمعیت آنها میزان نیترات و نیتریت آب با سرعت بیشتر افزایش می یابد . پس در این مدت هم تعداد دفعات انجام تعویض بخشی از آب آکواریوم افزایش می یابد.


روش صحیح سیفون یا تعویض آب آکواریوم
ابتدا به اندازه یک چهارم از آب آکواریوم را از شیر آب در ظرف مناسبی ریخته به مدت 48 ساعت کنار میگذاریم تا کلر آن از بین بره و اگر محلی برای نگهداری و دپوی آب نداشتید از داروی آکوا سیف به اندازه 5 میلی لیتر به ازای هر 10 لیتر آب در آب مورد نظر بریزید و آن را کنار بگذارید. به سراغ آکواریوم بروید و کل سیستم برقی آن را خاموش نمایید. در صورت لزوم، ابرهای فیلتر را شستشو دهید و دیواره های داخلی آکواریوم را با آهن ربا تمیز نمایید و اجازه دهید غباری که در آب به وجود آمده (به مدت 5 الی10 دقیقه) ته نشین شود. سپس سیفون کردن را آغاز نمایید.

یک سر پمپ سیفون را داخل شن ها و سر دیگر آن را در سطلی که پایین تر از آکواریوم قرار گرفته قرار دهید و پمپاژ نمایید تا آب، جاری شود و دستگاه سیفون را به صورت جهشی داخل شن ها حرکت داده تا یک چهارم از آب آکواریوم به سطل منتقل شود، سپس دمای آب کنار گذاشته شده را با دمای آب آکواریوم کنترل کنید یکی باشد و آن را کمکم به آکواریوم منتقل نموده و سیستم را فعال نمایید.

اگر سیفون را بصورت منظم در مدت زمانی که بدست آوردید درست انجام بدید به هیچ تستری برای اندازه گیری المان های شیمیایی آب نیاز ندارید.
یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر
سپاس نقل قول این ارسال در یک پاسخ
15-06-2014, 10:46 AM
ارسال: #2
فیلم روش صحیح سیفون و تعویض آب آکواریوم
در این فیلم روش صحیح انجام سیفون از کف را می بینید که چگونه شن های کف کامل لایروبی می شوند.

یافتن تمامی ارسال‌های این کاربر
سپاس نقل قول این ارسال در یک پاسخ
1 کاربر به دلیل این ارسال از aquafun سپاسگزاری کرده است.
hossein856
ارسال پاسخ 


موضوعات مشابه ...
موضوع: نویسنده پاسخ: بازدید: آخرین ارسال
Thumbs Up سوالات پیرامون سختی آب آکواریوم آب شیرین aquafun 6 1,680 26-06-2014 07:52 PM
آخرین ارسال: cna mianaji
  سوالات پیرامون پ هاش ph آکواریوم آب شیرین hossein856 9 1,849 26-06-2014 07:11 PM
آخرین ارسال: محسن رفیعی
  پ هاش ph آکواریوم آب شیرین hossein856 0 1,182 23-06-2014 12:42 PM
آخرین ارسال: hossein856
  علت زرد شدن یا کدر شدن آب آکواریوم aquafun 0 22,514 21-06-2014 10:29 AM
آخرین ارسال: aquafun

پرش به انجمن:


کاربران در حال بازدید این موضوع: 2 مهمان